Ingredients (per a 2-3 persones):
-
3-4 patates mitjanes
-
4 ous
-
½ ceba (opcional)
-
Oli d’oliva
-
Sal
Preparació:
-
Pela i talla les patates a làmines fines o a daus petits, segons preferència. Si vols posar-hi ceba, talla-la ben fina.
-
Escalfa una paella amb oli d’oliva abundant (que cobreixi les patates) i fregeix-hi les patates (i la ceba si en poses) a foc mitjà-baix fins que estiguin toves i daurades, però no cruixents. Remena de tant en tant perquè no s’enganxin.
-
Quan les patates estiguin fetes, cola-les per retirar l'excés d’oli i deixa-les refredar lleugerament.
-
En un bol gran, bat els ous amb una mica de sal. Afegeix-hi les patates i la ceba fregida. Barreja bé i deixa reposar 5 minuts perquè es combinin els sabors.
-
Escalfa una paella amb una mica d’oli (només una cullerada), aboca la barreja i cuina a foc mitjà-baix. Amb una espàtula, ves donant forma a les vores.
-
Quan la base estigui daurada (després de 4-5 minuts), dona la volta a la truita amb un plat pla o una tapa, i cuina per l’altre costat uns 3-4 minuts més, segons si t’agrada més o menys feta.
-
Retira i deixa reposar uns minuts abans de tallar-la.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada